Vigtigt: Gruppesite.dk flytter server

Gruppesite.dk skal have ny server. Derfor bliver gruppesite.dk inkl. gruppernes hjemmesider flyttet i weekenden 10. til 11. juni 2017. Flytningen begynder lørdag d. 10. kl. 00.01 og løber indtil søndag d. 11. juni kl. 23.59.

Mens vi flytter serveren, vil gruppesite og gruppernes hjemmeside stadig være tilgængelig. Der kan dog opstå mindre udfald.

For ikke at miste data beder vi dog om, at grupperne ikke laver ændringer på gruppens gruppesite fra lørdag d. 10. juni kl. 00.01 og weekenden ud. Det vil sige, at der ikke må skrives/redigeres indlæg, sider eller uploades nye filer eller billeder. Ændringerne risikerer at gå tabt.

Bruger gruppen eget domæne til gruppesite?

Hvis I bruger jeres eget domæne til gruppens gruppesite, skal I ændre domænets ip-adresse til at pege på: 185.134.31.28.

gruppesite.dk/eget-domane findes en guide til at ændre ip-adressen og styre domænets DNS – er siden ikke tilgængelig, finder du en hurtig guide nederst på siden her.

DNS-indstillingen kan ændres søndag d. 11. juni om aftenen eller mandag. Gør I det senere, så vil jeres brugere ikke se jeres site. Har I spørgsmål, så opret en support-sag via vores support-formular.

Alle informationerne er også sendt ud på mail til brugere af gruppesite.

Ændre DNS for eget domæne (Domain Mapping)

Først skal du fortælle os, hvilke domæner du har købt. Det kan du gøre ved at bruge denne form.

Dernæst skal DNS’en ændres, så den peger på GruppeSites nye server.

Hvis I selv styrer DNS, kan I for eksempel bruge GratisDNS‘ løsning (og det er – som navnet siger – gratis). I har f.eks. brug for selv at styre DNS, hvis I har email-adresser på domænet.

Der skal oprettes en A-record og en CNAME, som peger på GruppeSites server. Som vist på billedet herunder.

Ip-adresse før 11. juni 2017: 46.31.17.94

Ip adresse efter 11. juni 2017: 185.134.31.28

DNS opsætning

Bemærk at nogle webhoteller tilbyder, at man kan “pege” domænet over på GruppeSite hjemmesiden. Det kan hedde “pegning”, “alias”, “forward” eller tilsvarende, men kan give problemer med søgemaskiner, bogmærker og kortbetaling.

Herefter skal du gå ind i WordPress og i menuen til venstre finde “Værktøjer” -> “Domain Mapping”. Der skal du skrive dit domæne og trykke på “map domain”.

Hvis den giver fejl, er det fordi, at DNS serveren ikke er klar. Så skal du vente et par timer, før du prøver igen. Hvis du har flere domæner, skal du igennem processen for hvert domæne.